Stuur een bericht

info@incendio.nl

Ontwikkeling logistiek e-fulfilment – Bleiswijk

Brandbeheersings- en blussystemen
Brandveiligheids-concepten

In Bleiswijk is een logistiek e-fulfilment distributiecentrum gebouwd, ruim 130.000 m2 voor opslag en nog eens ruim 12.000 m2 kantoorruimte. Voor de toekomstige huurder wordt het hun meest geautomatiseerde warehouse in heel Europa[1]. Opdrachtgever ULP Bleiswijk, een joint venture tussen Somerset Capital Partners en USAA Real Estate, vond voor de brandveiligheid een betrouwbare partner in adviesbureau Incendio.

Vanaf de ontwikkeling is Incendio in het proces betrokken geweest. De locatie van de gebruiker is in het buitenland bezocht en de eisen van wet- en regelgeving, opdrachtgever, gebruiker en verzekeraar zijn in een vroeg stadium in het ontwerp samengebracht, teneinde de brandveiligheid af te stemmen op de wensen en eisen van de betrokken partijen.

De gefaseerde oplevering van het distributiecentrum maakte het mogelijk dat, terwijl aan de ene kant de ruwbouw nog in uitvoering was, aan de andere kant werd gewerkt aan tussenvloeren en interne transportsystemen. Met Engels als voertaal was het mede daarom noodzakelijk om alle stakeholders tijdig en correct te informeren over de Nederlandse wetgeving. Incendio heeft deze coördinerende rol ingevuld.

Dit heeft volgens de opdrachtgever er toe geleid dat partijen die minder bekend waren met wet- en regelgeving beter begrip kregen van het brandveiligheidsconcept en er tijdig geanticipeerd werd op brandveiligheidsissues in het werk. Een belangrijke succesfactor in het project was de samenwerking en afstemming tussen alle betrokken partijen inclusief verzekeraar FM Global , Veiligheidsregio Rotterdam-Rijnmond en de Gemeente Lansingerland. De gebruiker huurt Incendio nu ook in voor de verdere fit out fase.

 

[1] Industriebouw. (2021, 1 maart). DC Zalando, Bleiswijk: Alle milestones gehaald, daar zijn we trots op!’. www.Industriebouw-online.nl. http://www.industriebouw-online.nl/edities/71/#page=60

Periode

2019- heden

Opdrachtgever

Somerset Capital Partners

Plaats

Bleiswijk

Gert Hovestad


(+31) 6 11461012
logo-incendio-acuro-white

Links

Bezoek adres

Online

Maarssenbroeksedijk 13a
3542 DL Utrecht

www.incendio.nl
info@incendio.nl

Ontwerp & ontwikkeling door Brand Boosters.