Stuur een bericht

info@incendio.nl

Amsterdam Logistic Cityhub

Brandbeheersings- en blussystemen
Branddetectie- en ontruimingsalarmsystemen
Brandveiligheids-concepten

Wat een prachtig project om met een team brandveiligheidsadviseurs vanuit Incendio B.V. aan te mogen werken. Een project met vele uitdagingen waar alle aspecten van brandveiligheid om de hoek komen kijken. Het meerlaags bouwen (gestapelde hallen) in combinatie met meerder vormen van opslag (koopmansgoederen en ADR-producten) hebben mooie uitdagingen opgeleverd. Het eindresultaat is concept waar de dagelijkse logisitek zo optimaal mogelijk is afgestemd om de voorzieningen die benodigd zijn op het gebied van brandveiligheid.

Voor een kijkje in het project verwijzen wij u graag naar de website van ALC https://amsterdamlogisticcityhub.nl/ . Hier is een perfecte uitleg te vinden over de missie, visie en doel van deze ontwikkeling.

Onze uitdagingen lagen vooral in het steeds verder doorontwikkelen van het brandveiligheidsconcept waarbij doelstellingen centraal stonden. Bij elke doelstelling zijn de daarbij behorende risico’s geinventariseerd. Maatregelen gekoppeld aan de risico’s zijn zowel op bouwkundig vlak (draagconstructies bij brand, (sub)brandcompartimentering, vluchtwegen), installatietechnisch (sprinkler-, brandmeld- en ontruimingsalarminstallatie) als organisatorisch (gebruikersvoorwaarden, opslagvoorwaarden, interne organisatie) uitgewerkt. Daarnaast is veel aandacht geschonken aan interventiemogelijkheden vanuit hulpdiensten. Zeker bij het meerlaags bouwen komen andere facetten om de hoek kijken dan bij enkellaagse industriebouw.

In het vergunningstraject is veelvuldig afstemming geweest met de Omgevingsdienst en Veilgheidsregio (onderdeel bouw en onderdeel milieu). Afstemming over hoe interventie een sluitstuk kan zijn op alle preventieve en correctieve maatregelen is een van de leukste uitdagingen binnen een project als deze.

 

[Bron foto’s: website amsterdamlogisticcityhub.nl]

 

Periode

2019-2020

Opdrachtgever

Amsterdam Logistic Cityhub B.V.

Plaats

Amsterdam

Martin van Herk


(+31) 6 16951369
logo-incendio-acuro-white

Links

Bezoek adres

Online

Maarssenbroeksedijk 13a
3542 DL Utrecht

www.incendio.nl
info@incendio.nl

Ontwerp & ontwikkeling door Pro Sign Services.