Diensten

De kernactiviteiten van Incendio zijn het beantwoorden van brandbeveiligingsvraagstukken en het verzorgen van trainingen, vertaald vanuit een sterk kennisgedreven achtergrond. Deze activiteiten zijn ondergebracht in de volgende onderdelen van Incendio:

Advies

Brandveiligheid is een complex vakgebied. Incendio kan een rol spelen in de advisering van diverse brandbeveiligingsvraagstukken. Wij richten ons specifiek op risicobeoordelingen, brandbeveiligingsinstallaties en bouw- en milieuregelgeving.

Onder andere het juist invullen van gelijkwaardige brandveiligheidsvraagstukken en uitvoeren van second opinions in relatie tot brandbeveiligingsinstallaties is onze expertise. Tevens kunnen wij risico inventarisaties uitvoeren ten aanzien van de optimale inzet van brandbeveiligingsinstallaties.

Wij hebben als onafhankelijke experts geen binding met de betrokken partijen en kunnen vanuit deze rol op een integere manier meewerken aan constructieve oplossingen.

Training

Verworven kennis moet je delen om deze beter tot zijn recht te laten komen. Daarom verzorgen wij uiteenlopende trainingen en seminars op het gebied van brandbeveiligingsinstallaties en bouw- en milieuregelgeving.

Niet vanuit een vast opleidingsaanbod, maar op maat gemaakte trainingen naar gelang de wensen en behoefte. Door onze jarenlange ervaring in het geven van trainingen zijn wij uitstekend in staat de theorie direct te vertalen naar praktijksituaties en deze af te stemmen op uw situatie.

Onderzoek

Wij werken vanuit de gedachte dat oplossingen en gelijkwaardigheden gestoeld moeten zijn op gefundeerd onderzoek.

Daarom besteden wij veel aandacht aan het uitvoeren van feitelijk onderzoek en deelname aan ontwikkelings - en opleidingsprogramma’s en kenniswerkgroepen. Deze kennis gebruiken wij als motivatie en ondersteuning in onze adviezen.

Daarnaast wordt deze kennis gebruikt in het geven van trainingen en cursussen.